DELA

Ge besked, Mise!

Jag vill ställa en fråga till de ansvariga för Mise. Varför betalar jar 35 € per år till Mise utan att få någonting för det? Vi har en lägenhet i Mariehamn, där vi har en välfungerande sopstation. För det betalar vi en rejäl avgift till Mise. Det är helt i sin ordning trots att det är dyrt.

Men avgiften för fritidsboendet kan jag inte förstå och godkänna. Tidigare har vi kunnat lämna papp, metall, plast och glas till stationen i Lumparland men nu har man låst stationen, så vi kan inte lämna någonting där! Då jag ringde kundtjänsten fick jag förklaringen, att vi betalar för administration!? Vilken administration?
Tydligen betalar vi 35€ per år för att få ett lås installerat på stationen, så att vi inte skall ha tillgång till densamma.

Man kan få tillgång till stationen genom att betala ytterligare avgift men det vill vi inte. Vilket annat företag kan fakturera sina kunder utan att leverera någonting överhuvudtaget?? Jag har följt debatten i tidningen angående Mise och anser, att de ansvariga bör överväga om man vill bidraga till miljöförstöring (sopor i våra skogar, förbränning av miljöfarliga produkter osv) eller om man skall möjliggöra avfallsåterlämning på ett vettigt sätt! Visit Åland har fått en stor motarbetare i Mise genom det dåliga bemötande det företaget består turister och sommarålänningar med. Väntar mig ett svar från Mise med det snaraste.
Karl-Gustaf Förström