DELA

Gatuplaneringen är ett gissel

Sämsta gatuplanerare . Ja, jag kan inte annat säga. Nu har vi förstås vackra gator i stan, men ganska oanvändbara. Jag har i flera tiotal år lidit av skador i kroppen. Numera är mina kotor i ländryggen väldigt instabila så att de flyttar sig litet ur läge ibland. Senaste ryggortoped kunde inte upptäcka om jag alls har något brosk kvar i olika leder som man har där.

Nu har man placerat ut en massa vad jag kallar sprängsten överallt. Nu då jag ska köra över till exempel ett övergångsställe, så måste jag köra väldigt sakta. Helst under tio kilometer i timmen. Ändå känner jag obehag på dessa platser. Ett resultat blir att bakomvarande trafik knappt hinner bromsa. Ett annat blir att man uppfattar att jag kanske står stilla. Kanske det var orsaken att jag blev påkörd på Ålandsvägen nyligen med en ny och fin bil.

Tidigare var jag med i Handikapprådet, då fick vi vara med och ge synpunkter. Numera får alla vara med i trafiken, invalider, personer med nedsatt hörsel och syn och framför allt får också barnen finnas någonstans.

Man brukar underlätta för dessa för att dessa kan få uträtta sina ärenden. Vad kan man göra nu då för att hjälpa oss? Jo, täck gärna dessa stenar med oljegrus eller asfalt. Då skulle man visa att man tänker på oss också. Vi landsbor måste tyvärr in i stan någon gång och störa er.

Om någon bryr sig, hör av er till mig.

TRYGGVE GUSTAFSSON