DELA

Gamla färjor blir som nya

I ett inslag den 12 februari i Ålands Radio säger infrastrukturminister Christian Wikström att landskapsregeringen skall undersöka om man kan anskaffa en gammal norsk färja för att sätta in i skärgårdstrafiken på Åland. För att kunna användas på Åland behöver en sådan färja kunna förstärkas för gång i is. Är detta en bra idé? Hur skall en sådan ombyggnad göras?

Har man inte inom landskapsregeringen tillräckliga kunskaper om isförstärkningar av fartyg? Den kunskapen finns annars på Åland. Man behöver inte anlita en dyr konsult för detta. Jag kan berätta att ett fartyg som skall isförstärkas måste få isspant insatta mellan ordinarie spant, bordläggningsplåtarna i vattenlinjen bytas till tjockare plåtar, propelleraxlar, propellrar och roder förstärkas, alltså bytas ut. Låter det som en billig och enkel ombyggnad?

Antagligen är inte skrovformen anpassad till isgång, vilket innebär att en sådan färja går sämre genom is och lättare kör fast. Fortfarande har man en gammal maskin och kanske högre bränsleförbrukning än med nya maskiner. Ett gammalt fartyg är inte energioptimerat, vilket ett nybyggt fartyg kan bli. Det blir lätt dyrt med gamla fartyg, det borde man ha lärt sig. Håller snålheten på att bedra visheten?

En investering i nytt tonnage för skärgårdstrafiken måste inkludera en övergång till miljövänlig och fossilfri skärgårdstrafik. Det uppnår man inte med gammalt second hand tonnage. Man kan visserligen redan nu börja köra befintliga färjor på biobränsle, åländsk fiskdiesel går alldeles utmärkt, men det är inte optimalt. Varven torde idag ha en hel del ledig kapacitet så det borde vara ett bra läge att beställa nya färjor till ett bra pris. En beställning på en serie om säg tre likadana färjor är ekonomiskt mycket fördelaktigt. En sådan beställning bör göras av landskapsregeringen och inte läggas på en entreprenör, då blir det dyrt. Är inte skärgårdsbefolkningen värda att äntligen få resa med nya fräscha fartyg?

JAN GRÖNSTRAND

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp