DELA

Gällande julfesten på ÖHS

Det är med intresse som man läser de svar som lärare och rektor ger. Men att Pettersson går ut och säger att strypsex skulle vara en parodi, så måste jag nog fråga mig om hon är rätt person för att undervisa elever. Strypsex är fråga om att man hindrar blodet från att komma till hjärnan och man även hindrar syreintaget. Detta kan orsaka svimning och i extrema fall även till skador på både hjärna och stuphuvud. Hur kan Pettersson säga att man kan göra parodi på ett så allvarligt ämne som strypsex?

Underligt att inte utbildningsministern inte begär in både rektor och vice rektor till sig för att få en ordentlig förklaring och ge en reprimand till de ledande i skolan för att man gör på detta sätt och att även lärare uppmanar killarna att byta flickor en gång i veckan. Detta är skamligt. Man skall aldrig skämta om ämnet sex och partnerbyten. Vet inte Munsterhjelm om att om man byter parter ofta så är risken även större att man får könssjukdomar och att man kan bli stämplad för att man är nymfoman.

Om jag skulle ha barn i ÖHS, tackar min skapare att jag har fullvuxna barn nu, så skulle de tas bort från ÖHS omedelbart för att markera att jag som vuxen inte tolererar dylika utspel från en skola som skall vara en instans där man lär sig skilja på vad som är rätt och vad som är fel även inom sexualundervisningen.
Susann Laag-Söderström