DELA

Fruktansvärt slöseri med skattemedel

Har landskapsregeringen verkligen pengar i överflöd medan en del människor som vissa pensionärer, sjuka och hemlösa lider nöd i landskapet. Borde man inte se över systemet så att de som behöver stöd och hjälp skulle få ”smulorna från rikemannens bord”.

Att Jomala kommun och Mariehamns stad har en stadig kassa vet vi skattebetalare sen länge. Bara som exempel, Jomala kommun sponsorerade en kostsam mur åt ett privatföretag för några år sen utan vidare och det var inte nån billig mur. Hoppas att detta nu är prejudicerande i Jomala så att alla jomalabor kan anhålla pengar till sina gårdsmurar.

Den senaste kommunala skandalen var när både Jomala och Mariehamn använde skattebetalarnas pengar till något så onödigt och miljöförstörande som nyårsfyrverkeri.

Den senaste omtumlande historien om att det beslutats, enligt Nyan 06.01.2017, att våra vägskyltar skall bytas ut mot svensk modell för sammanlagt en halvmiljon euro. Nu har dock ett nytt beslut tagits att hela bytet inte behöver ske samtidigt utan det skall ske under en längre period.

Men oavsett under vilken tid dom byts ut så verkar det vara slöseri av sällan skådat slag. Har man tänkt sig att dom svenska bilderna skulle vara lättare att förstå än dom finska bilderna? Skulle vara intressant att få veta varför detta är så viktigt och varifrån skall skyltarna anskaffas.

Efter som samhällsklimatet hårdnat och man inte längre diskuterar sak och det blivit viktigt med vem som uttalar sig, för att kunna bestraffa på något sätt så väljer jag att vara anonym och skriva under pseudonym.

”Palsternackan”