DELA

Fri från narkotika hjälper anhöriga

Fri från narkotika ordnar träffar för anhöriga och närstående till narkotikamissbrukande ungdomar ungefär en gång i månaden. Alla som berörs av missbruket är välkomna; föräldrar, far- och morföräldrar, syskon, sambor, flick- och pojkvänner eller annars bara nära vänner.
När en ung person ger sig in i drogvärlden känner man sig som närstående tämligen maktlös. Man har själv ingen, eller mycket liten, makt att få stopp på det hela. Livet blir kaotiskt och som anhörig drabbas man kraftigt av turbulensen kring den missbrukande personen.
I den situationen är det bra att träffa andra som upplevt liknande saker. Man kan dela erfarenhet och få, eller ge, stöd till andra. Fri från narkotikas träffar fungerar som vilken som helst självhjälpsgrupp där man förstår och delar varandras erfarenheter, vilket hjälper för att må bättre i vardagen.
Även om man får vara helt anonym (alla känner faktiskt inte alla på Åland, det är en myt!) är det också en trygghet att lära känna andra föräldrar och närstående till den egna missbrukaren.
Därför är det viktigt att ta steget och komma till ett möte. Även den som tycker att den inte behöver hjälp själv kan säkert hjälpa någon annan att må litet bättre och känna sig litet tryggare. Nästa möte hålls tisdagen den 20 mars kl. 19 på föreningskansliet på Måsvägen 2b.
Fri från narkotika/Signe