DELA

Framtidstro är nyckeln

Vi har ett tufft år bakom oss, både ekonomiskt och mänskligt. Många mariehamnare har under pandemiåret varit arbetslösa eller permitterade, många har varit ensamma och isolerade. Elever har kämpat med distansundervisning som inte funkar för alla, personalen inom äldreomsorgen har stretat på med stora utmaningar.

Nu börjar det ljusna. Snart är de flesta av oss vaccinerade, smittspridningen minskar och gränserna kommer att öppnas.

 

Ifjol var vi socialdemokrater i Mariehamn med och fattade beslutet att inte börja spara och skära ner i stadens verksamheter när vi inte visste hur och vem pandemin skulle drabba. Vi hade is i magen, och det visade sig vara helt rätt beslut. Vi är ekonomiskt i ett mycket bättre läge än någon vågade hoppas, och staden undvek att fördjupa krisen genom att sätta ännu fler människor i arbetslöshet.

Nu behövs framtidstro. Nu behövs satsningar. Vår stad och vårt samhälle är fortfarande i en uppförsbacke ekonomiskt, och då ska inte det offentliga bromsa utan gasa.

Här är tre saker vi tycker Mariehamn ska satsa på det kommande året:

– Förverkliga planerna på ett demensboende i Mariehamn

– Behåll Rådhuset i stadens ägo och gör det till en stolthet för Mariehamn

– Förverkliga cykelstrategin

 

STYRELSEN FÖR MARIEHAMNS SOCIALDEMOKRATER

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp