DELA

Förlåt Sjödagarna!

Jag vet hur illa det lät med en helikopter som landade så gott som mitt i sjökvarteren under Sjödagarna. Jag hade förmånen att få invigningstala hos er. Under mitt korta tal fick jag avbryta vid två tillfällen och vänta in att ljudnivån blev mer mänsklig.

Jag tyckte det lät som en rolig idé när jag läste om helikopterflygningen i tidningen. Däremot insåg jag inte hur illa det passar med en landningsplats mitt i stan. Antagligen var det samma insikt som saknades hos den tjänsteman i stan som gett tillstånd till en flygplats mitt i stan under 12 dygn.

Det är sånt som kan hända. Misstag är mänskligt.

Det som inte får hända är att stan inte tar ansvar för sina beslut och försöker åtgärda när ett beslut helt uppenbart är felaktigt. Jag var så säker på att jag skulle få gehör från stadens politiker att på snabbast möjliga sätt förhandla med helikopterfirman att hitta en lämpligare landningsplats. Att förbjuda helikopterverksamheten eller dra in tillståndet var inte det jag efterlyste. Bara lite sunt förnuft vid val av landningsplats.

Jag försökte få respons från stadsledningen men de var alla på semester och hade förståeligt nog inte möjlighet att engagera sig. Försökte sedan också med stadsstyrelsen men den enda respons jag fick var från en ledamot som tyckte det var positivt med nya idéer och entreprenörer.

De entreprenörer som fått sin verksamhet under sjödagarnas fem dagar förstörd var tydligen inte lika viktiga.

Då det förefaller som att ni som arbetat hårt för sjödagarna inte kommer få en ursäkt från staden så hoppas jag att min ursäkt är värt något.

Jag ber om ursäkt för att jag inte lyckades få gehör för att staden skulle ta ansvar för sitt fatala misstag.

JONNY ANDERSEN
LIBERAL STADSSTYRELSELEDAMOT

(HAN SOM VILL FÖRBJUDA ALLT, I ALLA FALL SER DET SÅ UT OM MAN FÖLJER DISKUSSIONER I SOCIALA MEDIA)