DELA

Förlåt mig min saknad

Före golfbanan i Kastelholm fanns där änglamarker med hav av blommor, är själv fotograferad i ett på 1970-talet. Sällsynta fjärilar, kornknarrar och småfåglar av alla de slag.
Där fanns spår av bebyggelse från kungsgårdens storhetstid. Området bestod av kultur- och odlingslandskap som inbjöd till utflykter med picknick-korg och historiska tillbakablickar. Sådana där ”olönsamma” aktiviteter.
Jo, jag skrev naturligtvis på listan mot golfbana vid Grelsby kungsgård.

Nu finns där gräsmatta och gräsmatta och mängder av maskiner som vill ha ännu mera gräsmatta, och gud bevare om ni vandrar eller ännu värre rider där. Samma kommer nu att gälla för Stornäset. Stränderna som även besöks av både närboende och turister blir för alltid omöjliga att njuta för icke golfspelare.
Men jo, jag vet , jag vet att det kommer in massor med pengar och att det skulle vara mycket värre om där byggdes ett kärnkraftverk eller ett flygfält.
Så, förlåt mig då att jag fortfarande sörjer de änglamarker som för alltid är borta och nu måste inse hur hopplöst läget är för naturen när nu stränder med badplatser, naturstig, svamp- och bärskogar är i tur att försvinna.

Förlåt att jag kommer att sakna älgen, morkullorna och grodorna. Alla spännande spår i snön på vintern.
För nu skall hela rasket bort, jämnas med marken.
Var finns liberalernas miljötänkande. Att centern saknar ett sådant står allt klarare.
Isabel Kvarnfors