DELA

Folkomrösta om flyktingförläggningar

Nina Fellman har själv ställt till det för sej. Med hög svansföring och maktberusning som tydligen följer del åländska politiker när de blir s.k ministrar. Hon har själv sagt att hon skall jobba för att få hit ett asylboende och mottagning till Åland. Det är ingen frågar sej varför tryggheten i Mariehamn har minskat enligt ÅSUB:s undersökning. Orsaken är kanske för känslig för att redovisas.

Nina Fellman är inte helt ansvarig själv utan hela landskapsregeringen om beslut tas i frågan om det blir mindre lyckat. Gissa vem som får bära hundhuvudet? Det är underligt att ett parti som har en avvikande åsikt angående flyktingfrågan skall hoppas på och anklagas med halvsanningar och lögner från massmedia och sossar. Snart kommer väl anklagelserna om rasist också det är tydligen det enda som de har kvar för motargument.

Då måste nästan alla Europas regeringar vara rasister när de bygger murar och taggtråd och inför gränskontroller för de immigranter som kommer till Europa. Så sent som i höstas stod sossarnas store ledare Stefan Löven i talarstolen och sade: ”Mitt Europa skall ha öppna gränser”. Vad har Sverige infört idag några månader senare, jo gränskontroller, id-kontroller, begränsad invandring, utvisningar o.s.v.

Varför inte folkomrösta om flyktingförläggningarna på Åland då är väl slut på spekulationerna och påhopp till höger och vänster. Och att det blir för evigt har ÅLD rätt i, man kan bara jämföra med Sverige med deras misslyckade massinvandringspolitik. Till sist:Ålands Superregering måste tydligen vara den enda klarsynta i Europa när det gäller flyktingpolitiken.

Jack Sjölund