DELA

Folk är trötta på ledarskiktet

Trumps framgångar och frammarschen av högerpopulistiska partier i Europa kan i mångt tillskrivas det gamla politiska etablissemanget. Gång efter annan säger sig de etablerade politikerna att de är chockade och förvånade över resultatet. Det borde de egentligen inte vara eftersom det egentligen är deras egen nonchalans som det har skapat under en lång tid utan att bry sig. De frågar gång på gång vad de har gjort för fel? Politikerna tappade förtroendet när de slutade bry sig om den enkla människan, som hårt arbetande byggde upp vårt vackra fina välfärdssamhälle.

Ska man dra det till fingerspetsarna är politikerna själva samt den politiska korrektheten ett stort hot. Det börjar med att politikerna löser ut stora bolag på konkursbranten med skattepengar, trots att dessa bolag gör högriskinvesteringar. Är det därför det skall sparas i välfärden på grund av penningbrist, för att ha råd att lösa ut riskkapital från förlust? Detta kan inte ha varit meningen samtidigt som arbetsvillkoren försämras för arbetarklasserna. Politikerna säger att det inte finns pengar till sjukvård, skola, infrastruktur med mera. Men plötsligt finns det hur mycket pengar som helst för flyktingar/asylansökande. Vilket gör att vi i slutändan också hamnar jobba längre.

Ni kräver att vi skall öppna våra armar och visa medmänsklighet medan politikerna inte visar något som helst medmänsklighet för den egna befolkningen. Med dessa ingredienser blir det plötsligt väldigt lätt att rösta på någon som målar upp gamla tider och göra landet stort igen då allt var bra. Ni frågar sig hur dessa kan bli valda trots smutskastningar och skandaler. Och svaret på denna fråga är också enkelt. Folket är så trötta på samma ledarskikt som inte tar hand om sin befolkning. Jag kan själv säga att jag idag skulle rösta på ett högerparti som tar hand om mig i stället för något parti åt vänster som inte tar hand om mig.

Henrik T