DELA

Finska soldater sårade, men inte i krig?

Finland Ett krigförande land. Vad säger Ålands Fredsförening och den åländska befolkningen om att vara en del av ett krigförande land.

Man ska enligt vissa i den finska regeringen inte få säga att Finland är ett krigförande land men likväl kommer rapporter från Afganistan där finska soldater blivit svårt skadade i kriget mot talibaner och andra oroliga gerillagrupperingar i afganistanska bergstrakter där också Bin Laden sitter och uttalar hot mot allt som förtrycker hans muslimska rättigheter tycker han.
Rapporter om nordiska trupper som blir beskjutna och är tvungna att försvara sina ställningar, som råkar ut för vägbomber och blir lemlästade. Är detta förenligt med ett neutralt lands, dit Åland hör, synsätt i dagens värld.

Det ska sparas i eget land på vård, omsorg och skolor, det ska läggas ner VHO- certifierat BB i Ekenäs som fungerar bättre än de Flesta BB i landet på flera språk dessutom .
Samtidigt vräker samma Finland miljoner euro på krig i främmande land. Desruktivt tänkande i högsta grad och över vanliga mänskors huvuden.
Vi har ingen talan eller har vi? Då säger man att vi har dom politiker vi förtjänar. Vi måste protestera mot det som är destruktivt i vår värld och stöda det som är uppbyggande.

Hoppas Åland ger sitt stöd till kampen för att Västnyland och mammorna där ska få föda sina babysar på svenska och inte behöver föda i purfinska Lojo eller i bilen på väg dit, i en ambulans eller i en taxi med en chaufför som inte har en susning om konsten att hjälpa till vid en förlossning.
Sträckan Bakersta Bromarf – Lojo är inte förenlig med trygghet för varken mammor eller babysar. Lägg miljoner där dom hör hemma. För trygghet åt det egna folket istället för att döda i främmande land.
Kurre i Jurmo