DELA

Feminism har inget med hat att göra

Svar till Martin Eneroth från 24 november

Du hatar alltså ismer. Vilket man förstår när det gäller rasism och sexism eftersom det handlar om hat mot en folkgrupp. Men om vi egentligen tänker på vad feminism handlar om så har det ingenting med hat att göra. Feminismens mål är att skapa jämställdhet mellan kvinnor och män, vilket vi tycker är bra eftersom att ett kön inte borde påverka hur man blir behandlad i samhället.

Du hade som exempel att löneskillnaden mellan kvinnor och män är en myt men källan som du hänvisade till säger att procenten minskar men det finns fortfarande en skillnad på 9,9% år 2019 (medlingsinstututet). Vilket betyder att det var något som du hittade på.

Du skrev även ”När jag pluggade juridik 1997 i Umeå så var vi tvungna att plugga genusvetenskap för att få ut våra betyg”, genusvetenskap är alltså läran om könen och dess roll i samhället. Vilket vi inte förstår vad det har med ismer att göra och varför man inte borde kunna plugga till det om man pluggar juridik.

Du skrev även ”Det värsta är att det finns en sak man inte kan kritisera i Sverige idag: feminsim”, anledningen till att man inte ska kritisera feminism är att det är kränkande mot kvinnor eftersom de inte behandlas jämlikt med män. Precis som man inte får kritisera en persons hudfärg.

Du skrev även ”att det dessutom är en ideologi som är snudd på religion gör det ännu allvarligare”, som sagt feminismen är en rörelse som handlar om jämställdhet, det har ingenting med hat att göra och är definitivt inte en snudd på religion.

TRE 15-ÅRINGAR