DELA

Färjorna är skärgårdsbornas landsväg

Nu har vi en ny regering efter att korvar ballonger o karameller m.m är utdelade o heliga löften givits till folket som nu röstat. Man har lovat vara lyhörda och tatill sej folkets vilja. Nu vill jag och många med mej veta om den nya regeringen ännu tycker att skärgårdsfärjorna är skärgårdsbornas förlängda landsväg som ska vara gratis att ta sina fordon på som i Åbolands skärgård för bofasta skärgårdsbor?

Trafikministern är ny och obesmittad av gamla arbetskamraters åsikter om att man inte ska svara på folkets frågor i media. Skärgårdsbornas identiteter är noggrant registrerad i Ålandstrafikens rullor och man kan nu återbetala minst fem års avgifter till oss som vi tvingats betala helt oskäligt.

En fråga till. Var finns nu de penninghögar som man sade sig spara på att kasta skärgårdsfärjor och besättningar i famnen på NJL. Denna firma fick sedan fria händer att sänka lönerna åt besättningarna – löneschoppa – samt göra reparationer och använda landskapsregeringens personal för sådana jobb som NJL skulle stå för med kraftig rabatt eller inte betala för. NJL har varit en dyr affär för skattebetalare men det tar man med en axelryckning.

Regeringen släppte också Veikkaus och inte fått dom tillbaka på snart 2 år. En minister plågade kommunerna med tvångssamgång mot sin uttryckta vilja. Stora pengar lades också på detta. Skattebetalarnas pengar. Sedan lades stora pengar på elektronisk val för folk i utlandet. Är någon av dessa personligt ekonomiskt ansvariga för sina beslut ? Nej. Varför inte? Pengar tycks finnas och mera har begärts från Helsingfors och också lovats. Att då låta skärgårdsborna ta sina fordon gratis på skärgårdens förlängda landsväg är endast rättvisa.

KURRE I JURMO