DELA

En teoretisk bild av verkligheten

I sin kamp mot män så väljer feminister att ta fram enbart statistik om kvinnor när samhällsproblem diskuteras.

Jag tror det var Nyan som hade en serie reportage om kvinnliga fattigpensionärer. Fattigpensionär blir man om man jobbat lite och haft en dålig lön. Alltså de som till exempel varit hemmafruar. Vad man inte talar om är att av låginkomsttagare så är män i majoritet. 3 av 4 uteliggare är män.

I en debattartikel nyligen så togs våld mot kvinnor upp. Det är angeläget, men det helt absurt att inte samtidigt ta upp att det största offren för våld är unga män. Vilka är då gärningsmännen, säger feministerna? Oftast män.

Det är här det verkar bli komplicerat för feministerna. Eftersom man så gärna vill se män som förövare så väljer man bort att se offren.

 

Det är det som kallas att ha en teoretisk bild av verkligheten. Det gäller bara att försöka stoppa in människor också i den konstruktionen, var den nån ståuppare som sa.

Vem vet att 43 procent av de som misshandlar barn under tio år är kvinnor? (Jag tror ju att det är 50 procent. Det finns ingen anledning att tro något annat; om man inte råkar vara feminist)

Det rimmar väldigt illa med idén om patriarkatet. Kan det vara så enkelt att vissa personer använder våld just för att den andra personen inte kan försvara sig?

 

Större andel män tar livet av sig än kvinnor, de får mer sällan vårdnaden om barnen vid en skilsmässa, De får sämre betyg i skolan, de behandlas hårdare vid påföljd av brott, de arbetar mer, de är oftare inblandade i arbetsplatsolyckor, de fattigaste i Sverige är män, De råkar oftare ut för våld.

Jag har under en längre tid försökt debattera med feminister. Jag har bland annat försökt bli medlem i forum, öppet sagt att jag inte är feminist, men vill debattera. Jag har inte varit otrevlig.

Det första svaret är alltid ett personligt påhopp. Sväljer man det så möts man av tystnad.

Kan nån svara, tack?

MARTIN ENEROTH