DELA

En riktig dörröppnare

Det har tagi t en stund att revidera föreningsbidragen i Mariehamn, men det blev bra, riktigt bra. En dörröppnare, men förhoppningsvis även en ögonöppnare. Det går åt rätt håll när ett system blir enklare och mindre byråkratiskt för den som ska använda sig av det. När tid och pengar kan läggas på verksamhet istället för administration.

En stor positiv förändring i de nya bidragsreglerna är att en stadsförening inte längre behöver särskilja på mariehamnare eller icke mariehamnare. Känns varken modernt eller trevligt att hantera på barn och ungdomar olika beroende var de bor, dessutom är jag övertygad om att staden har mycket goodwill att vinna genom lite ”Pay It Forward” ideologi.

Idrotten har historiskt varit banbrytare inom många områden, och jag är säker på att dessa nya bidragsregler kommer att vara som att öppna dörren till i ett instängt rum. Föreningslivet och fritidsmöjligheterna stärks, samtidigt som bilden av Mariehamn blir mer välkomnande, och när luften fylls med nytt syre blir det enklare för alla att tänka i nya banor. Speciellt när kommer till gränshinder och samarbeten.

JOHN HOLMBERG (LIB)