DELA

En efterlysning

Hej ålänningar. Skriver här en insändare om ett författarprojekt jag gett mig in på men som jag behöver hjälp av er som bor på ön för att få detta så rätt som möjligt.
Själv växte jag upp inom den sociala barn och ungdomsvården där det åländska samhället idag har en del att be om ursäkt för. Varför jag hamnade i samhällets vård ute på Stiftelsen i Lemland var att mitt föräldrahem splittrades samtidigt som min fader blev sjuk. Även han hamnade inom institutionsvården ute i på det dåvarande Grelsby sjukhus, lika som jag själv hamnade på det sk barnhemmet där jag växte upp bland Guds Lilla Barnaskara.

Vad jag nu idag håller på att göra är att jag försöker lära känna min fader, vilket jag aldrig hann göra under den livstid som han tillbringade under många år inom psykiatrivården.
Om denna vård i gången tid finns det en hel det att säga. Ser man till idag så har man lagt ned institutionsvården på både gott och ont. Vad som var ont och vad som var gott ska jag föröka ta reda på och på vilket sätt detta drabbade min fader.

Vill därför nu komma i kontakt med personer som arbetat på Grelsby sjukhus och som kanske även kände min fader Olof Lumme. Skulle vara väldigt tacksam om man hörde av sig till mig. Min mailadress är: krister.lumme@telia.com tfn 4615910315 mobil 0722116773
Krister Lumme
Mariefred