DELA

Dyrare skatt på väg

Jag vill börja med att tacka socialdemokraten Anders Hallbäck för att han i en insändare lyfter fram den strävan efter jämlikhet som finns i moderaternas nya partiprogram. Att han samtidigt lyfter upp mitt namn och marknadsför mina åsikter om skatter och avgifter nu i valtider tackar jag extra för.
Inom moderaterna försöker vi att vara ärliga mot väljarna. Om sossarna t ex föreslår att tandläkaren ska bli gratis så frågar vi vem som ska betala för den i stället. Det är inte ärligt att försöka locka väljarna med nya billiga förmåner utan att tala om att väljarna samtidigt får dyrare skatt.

Gällande exempelvis frågan om avgifter på våra fina men dyra skärgårdsfärjor så tycker jag att det är helt naturligt att resenären betalar en del av resans kostnad själv. Jämlikheten blir inte sämre i samhället av det. Jag tycker att det är både jämlikt och rättvist att en resenär betalar en slant när den åker färja och buss. Om avgifterna dessutom är lika för alla så blir ju jämlikheten och rättvisan som bäst. Alla åländska politiker måste komma ihåg att landskapets och kommunernas kassakistor inte är outsinliga lådor med pengar. Tänk också på att skatten redan idag är en dyr utgift för många hushåll på Åland.
Anthonio Salminen (M)
http://tonysalminen.blogspot.com/