DELA

Drevet går igen

Nu är drevet igång igen. Denna gången är det Vårdös nye kommundirektör som har hamnat i Nyans kikarsikte.

Man kan tydligt utläsa av reportaget att denne Andreas Johansson är direkt olämplig för det jobb han tilldelats då man har ägnat 3 helsidor åt att racka ner på honom. Hans lämplighet att klara av det jobb han tilldelats har bestyrkts av hans förre arbetsgivare men det kommer nog inte att hjälpa, karln skall helt enkelt bort.

Nyan har t.o.m. varit så grundliga att man kontaktat Alexander Bengtsson på (läs noga nu) vänsterextrimistiska stiftelsen Expo. Man har alltså på 2 hela spalter låtit en vänsterextrem, som är mot mångkultur, uttala sig om denne Andreas Johansson.

Det kommer nog inte att räcka med att Andreas har bedyrat att allt det han anklagas för har han lagt bakom sig, media kommer nog inte att ge sig förrän han mer eller mindre frivilligt tar sin mats ur skolan.

Gybbtjyven

Svar: Självfallet rapporterar vi att en nyutsedd kommundirektör har en lång historia inom svensk extremhöger, liksom andra media både lokalt och i Finland och Sverige. Det är vad en nyhetsförmedlare som Nya Åland ska göra. Att vi intervjuar Alexander Bengtsson vid Expo är heller inte konstigt, Expo är Sveriges mest seriösa granskare av högerextremismen. Det blir lite märkligt att kalla dem ”vänsterextremistiska”, när deras styrelse består av bland andra en tidigare moderat kulturminister, en professor, tidigare vd:n för Sveriges Radio, en människorättsjurist och en av Sveriges mest kända och prisade journalister i Robert Aschberg. Men man kan ju se det olika beroende vilka glasögon man har.

Jonas Bladh, chefredaktör