DELA

”Doktor Frisk är ledsamt sjuk

En vän bjöd mig och min 5-åriga dotter till en teaterföreställning. Hon sade att att regissören hade sagt att ”Doktor Frisk” är lämplig för hela familjen från 4 år uppåt. Regissören har fel.
”Doktor Frisk” är en pinsam ”sexkabaret” som är inte lämplig för någon annan än de hormonstinna unga män som aldrig går på teater. Alla andra mår illa av denna pjäs.

Pjäsen bygger på äckliga stereotypa karikatyrer som beter sig illa mot och skrattar bakom ryggen på varandra och är kåta som i de värsta porrfilmer, dock utan de detaljerade handlingar som vuxnas pjäser av denna sort är fulla av.
Var har de duktiga barnledare och regissörer som tidigare skapat så många fina och upplyftande ungdoms- och barnpjäser lagt sitt förnuft och sin känslighet? Fattar ni alls vad ni tränar med era duktiga elever, som faktiskt spelar, sjunger och dansar enormt fint?

Förstår ni alls vad ni förstärker och stöder i en ung växande själ? Och varför har inte föräldrarna ropat högt och sagt att mitt barn inte skall vara med i sådant skräp? Vem bär ansvaret? Vem bryr sig? Skall alla våra rara barn och ungdomar utbildas till ”sexmaskiner”? Frågar
Klaus Rahikainen
Livsforskare

Det är väldigt synd att Klaus Rahikainen uppfattar Doktor Frisk som sexistisk då övrig publik tycks uppskatta pjäsen och dom duktiga barn och ungdomar som framför den. Vi ställer oss väldigt frågande till hur man över huvudtaget kan uppfatta en familjepjäs som porrig! Varken regissör eller förening har ens tänkt tanken och i jämnförelse med vad alla barn och ungdomar varje dag matas med via tv och övrig media är denna pjäs väldigt oskyldig.
Vi tror inte att varken de barn och ungdomar som framför pjäsen eller de som ser pjäsen har en vuxen människas snuskiga fantasi och läser in något i den som inte finns.
Julia Westerberg, regissör
Synnöve Westerberg, teaterlärare
Anders Laine, kapellmästare
Maria Mäntylä, ordförande i Teaterföreningen i Mariehamn rf