DELA

Djurvän i all ära

Var i skogen bakom Kantarellen igår för leta efter en tamkatt som rymt. Under en gran fann jag massor av färsk kattmat från burk på en form samt samma sak med vatten. Även massor av torrfoder liggande på påse.
VARFÖR? Vet ni hur dumt detta är att mata vildkatter? De bär 99 procent på ohyra som sprider sig på tamkatter, vildkatterna avlar av sig som bara den och fler och fler samlas. Dessa vildkatter är inte bara vildkatter heller. Dit kommer tamkatter som inte söker sig hemåt för de matas av nån som tror sig vara djurvän.
Man är inte djurvän om man går in i skogen och gömmer mat åt katterna under tät gran. Du gör djurägare samt de katter som förvildas en stor otjänst genom detta.

Varför tänker ni som matar katterna där bakom i skogen inte sig för? Är det personal från butiken eller kommer folk dit och matar. I så fall borde butikschefen granska kameraövervakningen vem det är och stoppa ett växande problem. För ett par år sedan infångades det 33 vildkatter som var sjuka av än det ena än det andra just där bakom Kantarellen.
Löss, mask, ögonproblem, okastrerade, öronskabbiga ja gudarna vet vad mer. Fanns inget alternativ för dessa katter än att de fick resa till kattparadiset efter de granskats av veterinär att de inte var tamkatter och friska.
Är det så djurväns kattmatare tycker det ska vara?
Sluta mata katterna bakom Kantarellen och försöka gömma det i skogen!
Hälsningar från
ÄKTA djurvän