DELA

Diktatoriskt förfarande

Ni som sitter i landskapsregeringen och bestämmer att nu skall kommunerna slås ihop så blir dom stackars små fattiga kommunerna en stor och stark och rik kommun. Nonsens.

Vet ni att dom flesta kommunerna är 6-700 år gamla och på något sätt så har dom lyckats hålla sej vid liv och till och med blomstra och ordnat såväl barnomsorg, skolor, äldreomsorg, ungdoms- och idrottsverksamhet åt ungdomarna , arbetsplatser och även sammankomster för gemenskap och trivsel för både äldre och yngre innevånare under årens lopp. Men nu skall det inte vara så längre har landskapsregeringen bestämt utan att över huvudtaget prata med en enda förtroendevald kommuninnevånare.

Tror man inte att de som under många år suttit med i kommunernas styrande organ har en enda vettig tanke i huvudet. Tror dom man att vi ingenting vet om hur en kommun även i fortsättningen kan fortsätta som självständig och genuin. Visst, vi har fått bistånd i form av kommunandelar från landskapskassan , men nu råkade det så helt plötsligt att den lagen måste ändras så att kommunerna får tre miljoner mindre.

Hur kan det råka bli så just nu, så passligt inför planerna på att slå samman kommunerna.

Det är upprörande och man kan inte förstå hur ett så diktatoriskt förfarande kan tillämpas av dom högsta styrande här på lilla Åland.

Inte ens folkomröstningarna får godkännande och dom är väl i alla fall kommunernas angelägenhet att bestämma om utan inblandning av regeringspartierna.

En mycket besviken ”landsbo”