Här har vi samlat alla kandidaters insändare. Du kan filtrera insändarna genom att välja i kategorierna nedan.


Digitala färdskrivare

Har i ett antal insändare frågat LR om ett handtag i kampen mot färdskrivare i lastbilar och bussar. På Åland finns många chaufförer som utanför landskapet är drabbade av dessa otyg. LR har på inget sätt hjälpt till med ens ett svar på insändare.

Nu är Finland orförandeland för Eu och LR kan då göra sej gällande med påståenden i Helsingfors. En digiskrivare är en liten låda stor som en bilradio men bestämmer mer om chaufförens liv än Gud och Jesus och fru och barn. Den är dock ett missfoster för den är inte färdig för samhället och samhället lång ifrån färdigt för digiskrivaren. Vore det en bil eller annan vara skulle man inte importera och använda den.

Men Eu som är ett sjukt påfund ger direktiv och Finland lyder ju som bekant allt därifrån. Man måste planera sina körningar dagar och veckor i förväg för att inte i något skede under 28 dygn åka på böter i efterskott. Först böter för förseelser 2 gånger och tredje gången körkortet beslagtas av polis i något land för flera månader

Vad händer? Böter igen, ingen lön ingen mat, inga amorteringar på hus, fru och barn flyttar, flaskorna fram och elände på elände. Ingen annan yrkesgrupp har sådan kontroll på sig som chaufförer. Allas mat är transporterad av chaufförer minst 3 gånger och ändå är många sura på denna yrkesgrupp. Dessa bilar är i vägen både när dom går och står stilla och hinder byggs för att dessa ska hindras så mycket som möjligt.

Journalister kallar vilka kållbyxor som helst för chaufförer fast chaufför är ett yrke . Skärpning. Alltså gör något så vi slipper digiskrivare. Rast- och sovplatser som är trygga med mat och dusch som utlovades finns inte. Eu är inget att heller nu lita på. Gör Något LR

KURRE HOLMBERG

LAGTINGS OCH KOMMUNALVALS KANDIDAT I ÅLÄNDSK DEMOKRATI.