DELA

Det spännande EP-valet

I maj går alla medborgare inom EU till valbåsen igen för att välja ett nytt Europa-parlament. Så ock vi ålänningar, även om majoriteten av oss normalt inte orkar ”ta ledigt” när vi är på stugan, eller hur? Alla har vi åsikter om ”Bryssel”, men det glömmer vi för en dag – när det är val till EU-parlamentet.

Jag tycker MEP (Member of European Parlaiment) Nils Torvalds gjort en mycket bra insats för Åland. Han har bevakat och påverkat i fiskefrågor och många andra frågor – och fungerat som Ålands röst i Bryssel. Statistik visar att Nils är en av de allra aktivaste av alla MEP i Bryssel. Därför ställde jag stolt upp som kampanjansvarig för hans presidentvalskampanj på Åland.

När nu Camilla Gunell aviserar att hon finns med på SDP:s lista till EP-valet förändrar det helt säkert intresset för valet här på Åland. Jag tror att Camilla, med sitt goda renommé både här och på fastlandet samt sin höga kapacitet har en bra möjlighet att komma hela vägen till Bryssel! Hennes och Nils kanditatur gör plötsligt det annars ganska avslagna EP-valet riktigt spännande!

Dessutom ställer Ålands specialmedarbetare i Bryssel, Anton Nilsson upp. Nu har åtminstone mitt intresse för valet väckts ordentligt. Kul!

MATS GRANESÄTER