DELA

Dela med någon

Att dela något med någon eller flera har nog alla gjort någon gång och med dagens fantastiska datateknik är det nu möjligt att dela något med människor i hela världen med Facebook som exempel.
Det är inte bara prylar man kan dela utan sånt som upplevelser, bilder, och även kostnader. Och detta med att dela kostnader skulle kunna vara något för Åland att satsa på och mitt förslag är: satsa på att införa en samordnare eller koordinator med ett annat (krångligare) ord för delningstjänster, först på Åland för ålänningar och sedan en för varje land i världen (som skulle kunna arbeta på Åland och skapa nya arbetstillfällen).

Jag tror att Åland med en sån tjänst skulle kunna vara den opartiska punkt som sammanför alla som är villiga att dela något med någon. Två exempel: jag har ett företag som använder mycket ström på dag tid och har hittat ett företag som tar mycket ström på natten, vi delar då på en elräkning.
Jag har just läst en bok av filosofen von Wright, Myten om framsteget och delar den upplevelsen med en vän som får boken av mig,( se där en kandidat som berättar vad den läst).
Sture Mattsson (Lib)
kandidat 242 till lagtinget,