DELA

Dåligt utformade annonser

Tisdagen den 28.7 blev jag i staden invinkad till en parkerad finskregisterrad personbil. De hade Tidningen Ålands ”Veckans Sommartips” framför sig och ville veta var platsen finns där de enligt annonsen kan ”Bada vid havet på Ålands bästa beach”. Jag berättade var platsen är belägen och sökte upp telefonnumret åt dem.

När jag kom hem slog jag upp annonsen i tidningen och konstaterade då att de flesta annonserna var mycket bristfälligt utformade. Många saknade både adress och telefonnummer och flera hade endast adressen till sin hemsida och i Pommerns annons fanns inte ens angivet vad annonsen gällde. För en främmande turist kan ordet Pommern vara vad som helst från loppmarknad till övernattning på en bondgård.

Hur tror ni, bästa företagare, att turister bortifrån skall hitta till era anläggningar när ni inte anger företagets verksamhet samt adress och telefonnummer i annonsen? Idag har alla någotsånär moderna bilar och båtar en GPS där det är enkelt att slå in adressen, om den är känd, och sedan är det lätt att hitta till platsen ifråga.

Finns telefonnumret angivet är det likaså enkelt att ta kontakt för information. Enbart adressen till hemsidan är för det mesta värdelös för turister bortifrån, på grund av att alla inte har sådana telefoner som krävs för den typen av kontakt.

På hela annonssidan var det endast ett företag som hade korrekt utformad information och det var Grannas Bistro. Studera deras annons och kom ihåg adress och telefonnummer nästa gång.

JENS HARBERG