DELA

Dålig behandling av trogna kunder

Brukar inte skriva kritiska insändare riktade mot affärslivet på Åland men nu är måttet mer än rågat.
I en annons på sin hemsida erbjöd Ålcom kunder möjligheten att köpa en iptvbox 80 euro billigare än ordinarie pris. Fint tänkte jag, vi skulle behöva en till. Men si nej, det gick inte – gällde endast nya kunder, om detta stod inget på deras hemsida (annonsen är nu ändrad).

Tidningen Åland och Nya Åland erbjuder riktigt billiga prenumerationer till nya kunder. Hos ÅT kan nya kunder dessutom vara med och delta i utlottningen av en I-phone. GSM Åland lockar med prylar om man tecknar nytt abonnemang hos dem.
Men vi trogna kunder som varit med i så många år att dylika kampanjer ens fanns – vad får vi för att vi är trogna? Inte mycket. Tidningarna erbjuder rabatter i samband med sina kort vilket är trevligt men det känns ändå som om det inte kompenserar alla dessa billiga prenumerationer och utlottningar för nya kunder.
Det är otroligt fräckt av Ålcom att inte erbjuda iptvboxen till samma pris för samtliga kunder. Ska vi straffas för att vi tecknade abonnemang när tekniken var ung och har varit med länge, fått stå ut med alla buggar, hackande m.m. utan någon som helst ersättning?

Har sagt upp tidningsprenumerationerna och läser dem numera på jobbet, men iptv-abonnemanget behövs ju om man vill se vissa kanaler så där sitter man med sin gamla box och försöker hålla god min, men riktig illa är det tycker jag.
Susanne Guildford
Kampanjer för att locka nya kunder sysslar de flesta med. Men som du själv påpekar har vi Nyankortet med en lång rad förmånliga erbjudanden för våra trogna prenumeranter, de med fortlöpande prenumeration. Det man kanske glömmer bort i hastigheten är att den rabatt som beviljas en ny kund är en engångsföreteelse. Nyankortet gäller år efter år så länge prenumerationen är i kraft.
Vänligen
Harriet Tuominen