DELA

Cancer eller diabetes? – din egen livsberättelse

Orden cancer eller diabetes börjar återkomma allt oftare i samtal. Någon känner någon som har drabbats. Information kring sjukdomarna finns, men orkar man ta till sig den? Det är som ett hav som aldrig tar slut. Men ser du tillräckligt länge på havet börjar du känna igen vågorna. Så är det också med informationen. Det kan vara samma innehåll, bara orden som har en variation.

Det finns olika åsikter om vad man själv kan göra för att klara sig på bästa sätt. Det finns medicinsk forskning och det finns alternativa metoder. Åsikterna är starka i båda lägren om vad som är det bästa och båda tror på sin egen ståndpunkt. Jag är intresserad av de alternativa metoderna. Det finns kostråd med tanke på mineraler, vitaminer, grönsaker, frukter, bär, detoxkurer, smoothies, nötter och frön.

En annan grupp är immunförsvaret med trådar till motion, stress, sömn, solljus, vikt, tobak, och alkohol. Kosttillskott är en till grupp. Gå in i en hälsokostaffär och se dig omkring. Hyllorna dignar av olika preparat och många gånger får man ty sig till expediten om man inte har klart för sig vad det är man vill ha och kombinationerna är otaliga.

Köttprodukter , kolhydrater och det omtalade sockret. Ökar de risken och på vilket sätt? Ph-värdet i kroppen påverkas av ämnen och cancer trivs i en sur miljö. Kan vi göra något åt det? Andas gör vi omedvetet, men den går också att variera på olika sätt och det finns råd om vilket som är bäst. Djupandning rekommenderas. Livsmedel, kemikalier, gifter, strålning och ärftlighet inverkar.

Vart vill jag komma med detta? Min tanke är att vi är intresserade av vad andra har gjort och hur resultatet blev. Jag ska försöka samla ihop människors berättelser och förhoppningsvis ska det bli en bok om vad vi kan göra för att klara oss. Vi är olika och därför finns det så många olika sätt. Vill du bidra med din berättelse? Skicka i så fall texten till titti.storlund@gmail.com. Tillsammans är vi starka och det uppstår en tomhet där hoppet dör.

Ta tag i saken direkt och skriv när motivationen är hög. Det är en fin känsla när det är flyt i skrivandet och man inte vill avbryta. I september börjar jag sammanställa materialet och jag ser gärna att materialet är så stort som möjligt. Tack på förhand för din insats.

Britt-Marie Storlund