DELA

Bra för licensbetalarna

Niklas Lampi förnekar sig inte. Återigen skriver han en ledare (TÅ 13/1 2012) vars enda syfte är att förleda läsarna och försvåra för Åland24. I ledaren skriver Lampi att Ålands Radio/TVs styrelse ” i flera år subventionerat externa kommersiella aktörer med sändningstider som nästan varit och är gratis” och ”detta varit dyrt för licensbetalarna och olyckligt för radion”.

När sanningen är att Ålands Radio/TV, tack vare Åland24, sedan 2008 gett alla hushåll på Åland möjligheten att se lokalt producerade åländska nyheter, väder och programinnehåll. Detta utan att Ålands Radio/TV betalt en euro i produktions- eller upphovsrättskostnader. Tvärtom har Ålands Radio/TV tagit betalt för distributionen.
Kostnaderna för Smedsböle är de samma oavsett om Åland24 sänder eller ej. Ålands Radio/TV uppfyller sitt uppdrag att erbjuda TV till ålänningarna utan att ens behöva köpa in en kamera. Det är, tvärtemot vad Niklas skriver, en bra affär för Ålands Radio/TV och för licensbetalarna.
Niklas Lampi skriver sin ledare med en klart syfte och det är också av den anledningen man inte kan hitta Åland24s tider i tidningen Ålands TV-tablåer.
Stefan Norrgrann
Vd, Åland24 Ab