Här har vi samlat alla kandidaters insändare. Du kan filtrera insändarna genom att välja i kategorierna nedan.


Besöksnäringen behöver evenemang

Att arbeta för en bättre miljö vill vi alla, men vill man göra det enkelt och populistiskt för sig så skall man skälla på folk med ett motorintresse, och gärna använda ordet miljö, men samtidigt visar man sin okunskap om hur vår värld ser ut och fungerar idag.

Det som Poker Run belastar vår miljö med 75 deltagande båtar som förbrukar cirka 300 liter per båt blir lika mycket som en av våra skärgårdsfärjor gör av med på ca 80 timmars körning, eller cirka 10 timmars körning med en av dom stora färjorna som kör genom vår skärgård, dygnet runt.

Börjar vi räkna på andra fantastiska evenemang vi har, till exempel fotbollsturneringar, öppna gårdar, hundutställningar med mera så kommer vi nog fram till att alla belastar miljön ungefär lika mycket, så vad skall vi göra, lägga ner alla evenemang?

NEJ! Vi skall uppmuntra och stödja alla som jobbar hårt för att få folk att besöka Åland, dagens landbaserade turism står för endast cirka 3 procent av Ålands BNP, utan dessa hjältar som i dom flesta fall jobbar ideellt för att bättra på detta skulle vi tappa ännu mera inkomster och med det skatteinkomster som hjälper oss att hålla en bra sjukvård, skola och framförallt en bra levnadsstandard.

Så till alla er som jobbar med att göra Åland till en attraktivare ö att besöka, ni gör ett fantastiskt jobb och fortsätt gärna med det, kritik får man alltid oavsett vad man gör, tyvärr beror den ofta på tunnelseende.

Lagtingskandidat

PELLE HÄGGLUND

Ålands Framtid