DELA

Bedrövligt att läsa

Det är bedrövligt att läsa en med Tage Eriksson undertecknad insändare om hemlöshet. Tage försöker med insändaren (Sorgliga åsikter av Obundna 27.11.2015) och med hjälp av alla till buds stående ”härskartekniker” förringa problemet och politisera folks lidande. Det är fel att blanda in politik i den här typen av frågor.

Tage ondgör sig också över att det finns politiskt aktiva bland undertecknarna. Jag kan lugna Tage med att den insändaren inte på något sätt är politiskt bunden och listan är nu redan betydligt längre och spänner över samtliga partier. Tillsammans hoppas jag att de etablerade politikerna skall kunna lösa frågan. De hemlösa har redan fått stå åt sidan i många år.

Tages insändare bevisade bara det som tidigare konstaterats i den insändare som saken handlar om att hemlösheten inte är en ekonomisk fråga av vikt för Mariehamns stad utan handlar om ovilja att lösa problemet.

Till den som är intresserad av saken kan jag tipsa om en sida på internet. Där finns också en 10 minuters film att se på. http://svenska.yle.fi/artikel/2015/10/16/de-hemlosas-natt

”Medmänniska”