DELA

Barnen får betala vuxnas flärd

Mariehamn har tydligen inte råd med öppna fritidshem. Till förmån för vuxnas bekvämlighet?
Samtidigt betalar Landskapsregeringen 47 000 euro i månaden i hyra, trots att det finns mycket billigare, tomma lokaler? Det tycker jag är märkligt.

Hur kommer man fram till sådana prioriteringar?
Det är mycket skattepengar som blir till luft. Och är inte Sittkoffs främst till för köpmän? Invalda politiker säger att barnen är det viktigaste vi har, men tydligen inte viktigare än att vuxna ska få sitta bekvämt i centrum, i flashiga lokaler. Det är i mitt tycke helt fel prioriteringar.

Varje barn har rätt till en trygg tillvaro på Åland, även efter att skolan slutat. Det ska vi banne mig ha råd med, om så politiker och institut får ha möten utomhus sommartid, utan hyra.
Barn och ungdomar ska inte lida så fort vuxna politiker haft dåligt pengasi nne. Bara för att de inte får rösta betyder det inte att de är mindre värda. Bör inte en budget vara utformad så, undrar jag, att de viktigaste utgifterna säkerställs först, sedan ser man till övriga beslut?

Det är många nya kandidater i årets val -jag är nog inte den enda som vill se förändringar och införandet av en ansvarsfull politik. Man blir ju inte invald för sitt eget bästa, man blir invald för att jobba för Ålands bästa – och det inkluderar barnens bästa.
Karolina Gottberg
Ålands Framtid