DELA

Åtta förlorade år

Vi vill se en förändring. Efter åtta år av minskat inflytande är det dags att återuppbygga Ålands ställning i Helsingfors. Vi behöver en riksdagsledamot som klarar av att bevaka åländska frågor. Mycket av det som bestäms i Helsingfors påverkar direkt vår vardag såsom sociala frågor, miljö och skatter. För att en ensam ålänning ska kunna påverka behövs social kompetens i kombination med både kunskap och viljan att förändra. Av alla kandidater finns ingen mer lämpad än Mats Löfström.

Utmaningar saknas inte, den finska ekonomin befinner sig fortfarande i kris – snart 7 år efter finanskrisen slog till. Även den nya självstyrelselagen ska lotsas igenom riksdagen. Samtidigt måste den finska ekonomin vändas, annars kommer konsekvenserna för både Åland och Finland bli hårda. För att göra det här krävs det nya tag, den gamla politiken har inte fungerat – det behövs nya idéer i riksdagen.

Mats Löfström har ett brett kontaktnät över lands- och partigränserna samt det engagemang och den målmedvetenhet som behövs för att stärka Åland i riksdagen. För oss är Mats Löfström det självklara valet.

Åländsk ungcenter

Alexandra Thörnroos

Andreas Kanborg

Jonas Sommarhed

Mathias Johansson

Niclas Karlsson