DELA

Arbetsglädje, nya landskapsregeringen

Det som inte fick hända hände men kämpaglöden finns. Cancervård och resor till vård ska vara totalt kostnadsfri för den som drabbats. Inte heller förskottering ska förekomma. Cancerdiagnosen är nog börda att bära.

Dessutom har något fruktansvärt nått mina känsliga öron. Att man använder icke svenska talande invandrare inom olika grenar av äldrevården. Se nu till att inte angripa dom som inte kan försvara sej, äldre och barn. Dessa ska ovillkorligen vårdas på ren svenska för patientsäkerhet och sociala samtal som man ska ha tid med också i hemvården.

Flera löneklasser höjda löner åt dom som vårdar också sjuksköterskor. Löneförhöjningar ska inte behöva pressas fram med strejkhot utan man måste se realitet i detta. Alla behöver en dag någon form av medicinsk hjälp . Nu har vi en utmärkt hälsosyster som Lantråd och hon vet allt om detta. Hon kommer säkert att se till att vård i olika enheter får det dom behöver.

Skärgården ska också få det den förtjänar såsom nya färjor och bättre tidtabeller så skärgårdsbor kan planera sin framtid. Fordonsavgifterna bort för fastboende, inga undanflykter från detta tillåts. Vårdö ska få sin skärgårdsstatus tillbaka och tidtabellen bort från Prästöfärjan. PAF pengar kommer dag och natt till LR kassan då folk spelar och mer. Kommer då Veikkaus tillbaka till Åland? Pengar till polisen blir säkert lättare att få nu då inte sossarna är med och bromsar längre.

Posten ska inte heller syssla med långtradartrafik då detta är ett samhällssubventionerat bolag. Transmar och andra transportbolag som är privata konkurreras bort på felaktiga grunder. Korruptionen på Åland måste fås bort med alla medel. Gyllene handslag och bruna kuvert under borden förekommer fortfarande ledsamt nog.

Det nya lagtinget, nya landskapsregeringen och Lantrådet tillönskas både arbetsglädje och lycka till på sina ämbeten.

KURRE I JURMO