DELA

Apropå Viking Line

Vad är det för desinformation ni skriver i Nyans fredagstidning: ”med bil och upp till 5 passagerare kostar en tur och retur 16 euro, men har man medlemskort (Viking Clubkort) får man 50% rabatt”?
Jag reste från M-hamn i onsdags (16/5), bokade och betalade i VL:s kontor 20 euro för mig och bilen med retur 19/5 från Kapellskär. Jag har ju naturligtvis Viking Clubkort (varför skriver de inte ”Viking Clubcard?). Tidigare under månaden har jag betalat 16 euro! Enligt er artikel skulle jag alltså bara ha betalat 8 euro ?

Att VL:s mat och matpriser är under all kritik har ju många kritiserat och att VL:s kläder är dyrare än i M-hamn gör ju inte saken bättre. Men det har blivit en vana och är snabbare för mig och många, många andra som jobbar eller studerar i Sverige.
Jag har tidigare veckopendlat med VL till mitt jobb i nästan 3 år. Det fungerade utmärkt med gamla Ålfen och maten var skaplig med skapligt pris. Men under januariuppehållet fanns ju bara Eckerölinjen att tillgå. Det innebar 4- 5 mils längre resa från där jag bor till mitt arbete i Stockholm. Men, Eckerölinjen hade utsökt mat mycket att välja på och bra priser. Sen att vägen från/till Grisslehamn var smal och usel fick man ju utstå.

Dock, jämför man VL med El är det en himmelsvis skillnad inte bara på mat och sånt utan förtroendet för VL har börja svikta betänkligt. Har de fel styrelse? Är vd:n usel? Har man tappat alla visioner?
Tja, ”ingenting är längre som förut, alla gamla sanningar è slut” för att citera en fin visa. Varför kan inte VL säga som det är: Linjen M-hamn- Kapellskär kan vi inte få lönsam och vi har ju inget samhällsansvar, so skip it! ” Vi har ju fyllefärjorna från Stockholm, där tjänar vi multum”!

Näij, för att citera en känd man: ”I sanning säger jag eder”: Byt styrelse och vd innan vårt flaggskepp går i kvav. Dessa turer och beslut är bara början på ett dominospel och då måste vi ”börja om från början, börja om på nytt”! Trist, men så lär det nog bli.
Eckerölinjen, kan inte Ni bistå i nödens stund- köp VL om inte annat! Säg nåt!

Nåväl, vi har ju resten av våren och sommaren på oss att fundera. Mot bättre tider!
Lasse Brunström