Här har vi samlat alla kandidaters insändare. Du kan filtrera insändarna genom att välja i kategorierna nedan.


Applåd till stadsarkitektkontoret

Nu vill vi i Ålands Framtid applådera stadsarkitektkontoret för att våra förslag redan nu börjar ge avtryck. Det ger oss förhoppningar om att våra andra förslag också kan vara till nytta och kommer att genomföras.

Vad är då Ålands Framtids andra förslag?

Bland annat vill vi att Ömsen ska få bygga ett nytt åttavåningshus med många bostäder på Boreniuska tomten, så folk kan bo i centrum. Tänk er en taktrestaurang högst upp, wow, vilken utsikt det blir!

Tänk om vi sedan kan få en del av Torggatan inglasad med salutorg, där åländska produkter kan säljas direkt till konsumenter året runt och att de boende kan ta sig ner till ett inglasat centrum, vilket lyft för äldre och rörelsehindrade att ha all service utanför dörren.

Detta kommer också att bli en ny samlingsplats för Mariehamnarna och dess besökare.

Kan vi också få Strandpromenaden, som är inritad vid östra utfarten förverkligad inom rimlig tid vore det underbart, Belys lindallén under hösten och vinterns mörkaste timmar, Utsmycka hamnterminalens skyways med porträtt av kända ålänningar och deras prestationer under parollen ”Välkommen till mitt Åland”.

Vi ser fram emot att tillsammans med stadsarkitektkontoret och våra väljares stöd göra Mariehamn till en trevligare stad efter höstens val.

PELLE HÄGGLUND
JENNY SINDÉN
GUNNAR GRANLUND
ROLF GRANLUND
JESPER SINDÉN
OVE ANDERSSON
JONNY LANDSTRÖM
ÅLANDS FRAMTID MARIEHAMN