DELA

Äntligen används Badhusparken

Jag har följt med aktiviteten i Badhusparken på nära håll i ett halvt sekel och jag bara älskar att se hur den nu äntligen används av familjer, ungdomar, äldre, grupper, enskilda och ihop alla dagar. Andan mellan de spelande är vänlig, glad, hjälpandes, pratandes, det är helt ljuvligt att se och höra helt enkelt. Exempelvis ungdomar som vi pratar om att sitter för länge vid datorn, telefon och inomhus kommer nu ut i friska luften och rör på sig och träffas på ett lätt och billigt sätt. Precis som vi vill att de ska göra.

Familjer får med ungdomar, tonåringar, på något de tycker är roligt, flera generationer umgås tillsammans, grupper som bara vill göra något ihop när de träffas och sedan sitter ner och pratar, enskilda som kommer och bara tar en runda, skolbarn, arbetande på lunchpauser. Banan i badhusparken med sina nio hål tar nu dryga 30 minuter.

När jag gick på dagis och i skolåldern hade vi varje år talka en gång i året och gick runt just i dessa berg med kassar och samlade skräp, fimpar, glas med mera som blivit kvar från områdets fester i Badhusparken. Då och tävlade vi om vem som hittade mest så detta skräp har inte bara kommit nu …

Badhusparken har nu blivit en levande park som aktiverar olika åldrar och människor i och med att den ligger så vackert till så stannar man lite extra, njuter och fångar stunden. Exempelvis i söndags satt familjer, efter att de tagit en runda, och hade picknick och skrattade och tittade över vattnet och umgicks, för att inte prata om alla vackra kvällar.

Några har kommit in till oss på Cikada och lånat toaletten – helt okej, bara trevligt! Jag är så för dess utveckling med frisbeegolfen och håller tummarna för den!

CAMILLA LINDE