DELA

Anta inte Viking Lines skambud på stadsbussen

Viking Lines skambud för Mariehamns kollektivtrafik bör inte antas av stadsledningen.
Återigen verkar stadsledningen ihopsatt av människor som enbart gynnar big business.
Först (nu fanns det säkert någonting annat som var först) är det Emmaus som ska bort eftersom någon vill betala 10.000 euro mera, alltså 910.000 euro bara för tomten, och sen betala rivningen, miljön och samhället står för resursslöseriet i slutändan. Kanske kan man spränga kåken och lägga ut en fin liten film på Youtube, för att inspirera människor världen över att riva hus i onödan.
Ett rent lyxproblem att vi har hus som vi inte vill ha för att vi inte tycker om färgen. Och sen ska de väl storsatsa. Med Emmaus kan man ju inte tjäna som med Max-inge(t). Tusentals människor (en stor andel av den Ålandska befolkningen) hade ju skrivit under namnlistan att Emmaus skulle bli kvar där det är nu, men folkviljan verkar politikerna inte bry sig om ett dugg. Är det demokrati?.

Nu ska Röde Orm stå emot det mäktiga Viking Line, som lever på statliga subventioner, skattepengar alltså. De kan hur lätt som helst bedriva busstjänsten i några år med förlust, bara för att bli av med privat konkurrens. Hur dumt kan vårt samhälle vara då vi godkänner sådant betende av staden och dess ledning. Vi måste nog ändra om hur vi sköter sådana budgivningar om vi inte vill förlora allt folket har ägt förut till multinationella turbokapitalister.
Jag tycker att i sådana fall måste man se på saken med ett helhetssyn som Ulf Grüssner har gjort och som stad behålla samhällets bästa i sikte, alltid. Och det innebär att man förbehåller sig rätten att ge tjänsten inte nödvändigtvis till den lägsta budgivaren.
Robert Ammicht, Lemland