DELA

Alltid en fråga om prioriteringar

Lagtingsledamot Tony Wikström efterlyser mina visioner i en insändare i Ålandstidningen i lördags, en insändare vars egentliga syfte är svårt att förstå.

Jag ser det inte som min roll att gå ut i tidningarna med visioner, därmed inte sagt att jag inte skulle ha sådana. Jag arbetar tillsammans med ledningsgruppen och styrelsen för att utveckla bolaget att vara ett modernt mediebolag som ålänningarna tänker först på när de vill ha de senaste lokala nyheterna och när de vill hänga med i det som händer ute i samhället.

Det finns stora investeringsbehov vad gäller Smedsböle men också för verksamheten i radiohuset. Satsningen på HDTV har funnits med i planerna i många år och är det fortfarande. Det och andra planerade satsningar står så att säga först i kön när det finns ekonomiskt utrymme inom bolaget.

Vad man ska satsa på är alltid en fråga om prioriteringar. Är man villig att stryka något till förmån för något annat?

Hur det blir med fortsättningen av de tv-sända lagtingsdebatterna kan inte jag svara på . Ålands Radio och TV har i skrivande stund inte fått in någon offertförfrågan på detta, vilket lagtingsledamot Wikström rimligtvis torde känna till.

Slutligen. Att sända ut Yle Teema blir absolut inte gratis i slutändan, det tillkommer upphovsrättskostnader och andra kostnader för överföringen.

Tony Wikström är välkommen att kontakta mig personligen om han har något han vill diskutera.

Agneta Mattsson

vd Ålands Radio och TV Ab