DELA

Aldrig mera Viking

Nu har Viking Line gjort det igen! Vi var tre stycken som reste med Rosella den 6/8 med 13:00 färjan till Kapellskär.
Mitt resesällskap hade fått med sig mat av en god vän från Mariehamn. Vi valde att sätta oss uppe vid restaurangen, men så långt från den som vi kunde för att få lite lugn och ro. Jag handlade mat ombord plus dryck, och mitt sällskap valde att handla dryck men tänkte sig att äta den medhavda maten.

När vi börjat äta kom en ur personalen fram till oss och sa att det är inte tillåtet enligt lag att medföra och förtära egen mat. Vi ifrågasatte det, men hon var så säker på att det var mot lagen så vi trodde henne. Hon beklagade, men att hon var tvungen att kasta vår mat.
Sedan så kollade jag upp det på internet och fann att man inte fick medföra mat för tilllagning ombord, vilket vi inte gjorde, utan det var kall mat som inte behövde tillagas. Allt enligt deras egen regel nummer 3
3). Medtagande av livsmedel som är uppenbart avsedda för tillredning ombord är av säkerhetsskäl förbjudet. Av säkerhetsskäl är det inte tillåtet för passagerare att tillreda mat i hytterna eller i fartygets övriga utrymmen.

Sedan tog jag kontakt med infodisken ombord och fick då prata med ansvarig ombord. Jag visade honom deras egen hemsida, och han medgav då att de gjort fel, och han skulle återkomma senare via e-mail . Han har inte återkommit och förklarat rederiets agerande.
Fd resenär med Viking Line

Vi har som princip att inte svara på anonyma insändare, men gör ett undantag i detta fall. Våra regler är följande:
Medtagande av livsmedel som är uppenbart avsedda för tillredning ombord är av säkerhetsskäl förbjudet. Av säkerhetsskäl är det inte tillåtet för passagerare att tillreda mat i hytterna eller i fartygets övriga utrymmen. Det är inte heller tillåtet att ombord förtära medhavda alkoholdrycker eller alkoholdrycker inköpta i fartygets taxfreebutik/sjöbutik. Alkohol beslagtas ifall passagerare bryter mot denna regel. Exempel på livsmedel som kan tas med ombord är babymat samt specialkost för födoämnesallergiker. Babymat kan ombord värmas i skötrum eller café, som tillhandahåller mikrougn.
I detta fall kan vi konstatera att vi har missat i våra instruktioner ombord. En utredning pågår varför kunden inte blivit kontaktad av fartygets personal. Vi ber kunden vänligen ringa till vår kundrelationsavdelning, tel 018-27774.
Med vänlig hälsning,
Johanna Boijer-Svahnström
Informationschef
VL