Här har vi samlat alla kandidaters insändare. Du kan filtrera insändarna genom att välja i kategorierna nedan.


Åldersmobbning i samhället

Det förekommer åldersmobbning mellan människor där vissa tror att nån som är över 40 eller 50 är fossiler som inget vet fast det som alla borde veta är att med ålder kommer vishet och erfarenhet som är till stor nytta. Och i alla samhällen dessutom.

Sedan att myndigheter idkar åldersmobbning är totalt förkastligt. Till exempel FPA ger ingen sjukdagpenning åt folk som jobbar och är på till exempel operation. En månads sjukskrivning ger 0 euro om man fyllt 68.

Man vill dock att folk ska jobba och betala skatt och funktionärer på FPA kan inte motivera beslut utan bara säjer att dom följer lag. Det är inget riktigt svar.

Någon har fått denna lag stiftad och den är säkert yngre än 68. Sedan att äldre jämt ska läsa och höra i media att äldre kostar för mycket borde vara totalt förbjudet. Äldre har jobbat och betalat skatter ett långt liv och har rätt till en trygg ålderdom.

Inte ska någon bli mobbad för sin ålder och inte för något annat heller. Så alla myndigheter och yngre med märkliga åsikter

Skärp Er och se vad Ni kan göra för äldre personer.

KURRE I JURMO

LAGTINGSKANDIDAT FÖR ÅLÄNDSK DEMOKRATI.