DELA

ÅLD – så mycket fel på en gång

Åländsk Demokrati trodde sig kommit på det perfekta sättet att inte få svar på sina stolligheter i insändarna.

Fyll dem med så många overifierade saker som möjligt från olika rasistsidor så tror nog folk på något av alltihopa, för som de skrev ”Vi vet”.

Det bevisar bara ännu en gång den gamla axiomet ”Man kan lära sig skriva eller man kan lära sig hata. Båda går inte att kombinera.”

Jag skulle gärna bemöta alla felaktigheter men nöjer mig med ett.

”I Finland har ”Son of Odin” startats för att ge befolkningen säkerhet och i Stockholm medborgargarden. Folk visar sin desperation genom att anlita och tillåta både tveksamma och olagliga organisationer.”

”Folk” har inte visat sin desperation, ”Folk” har inte ”anlitat” eller ”tillåtit” dessa organisationer. Sons of Odin är en hög rasister med stor kriminalitet bland de aktiva.

”Medborgargardet” var inget annat än en maskerad pöbelhop som misshandlade sig genom Stockholms centrum, ingen var säker. De sökte efter flyktingar men även vanliga kvällsflanörer blev misshandlade.

Det finns ingenting som är ”tveksamt” över detta. Det är retoriken från de rasistiska politikerna i Sverige och Finland (och nu på Åland) som drar det här packet till sig.

Men helt i linje med andra saker som ÅLD uttryckt tidigare.

Den genomgående tråden i insändaren var rasism, obekräftade uppgifter och tvivelaktig debatteknik. Dvs precis det som vi kommit att förvänta oss av Toivonen och hans anhang.

Vi som står upp för ett modernt samhälle utan sånt är alltid fler än dom. Det är vad vi ska komma ihåg.

Antirasistiska hälsningar

Igge Holmberg