DELA

ÅLD kan klaga men inget annat

Som vanligt när ÅLD ska uttala sig så kommer det feltolkningar och halvsanningar. Jag har aldrig sagt att vi vetat om de kriminella handlingar som nu skett. Det jag sade citerar ju Ulf Damsten till och med.

Jag vet att familjer organiserar resorna hit. Att det sedan finns människor som ger sig på de svagaste i samhället, de som sitter (eller står) och tigger på våra gator eftersom det är det enda sättet de finner en utkomst överhuvudtaget, det är ju förkastligt.

Och jag har inga problem med att polisen tar tag i det här på allvar.

Men jag kommer ändå inte att tro att allt tiggeri är ”organiserad brottslighet”. Och till er som tror det säger jag bara: Ge fasen i att ge pengar åt dem. Ingen tvingar er.

Jag kommer att fortsätta göra det i den utsträckning jag har gjort det. För jag vet att det må vara ett hemskt liv just nu, men det de har hemma i sitt eget land är värre.

Man kommer inte till Norden och sitter på en filt dag ut och dag in om man har något alternativ. Och att kalla Emmaus jobbstartsprogram och arbete för ”lite engagemang” är att nedvärdera en organisation som jobbar konsekvent och målmedvetet för att förbättra mångas situation i världen.

Vad har ÅLD gjort för att ”stoppa människohandeln”?

Inte ett skit.

Men att kasta skit omkring sig, det klarar de av.

Igge Holmberg (S)