DELA

ÅLD är rasistiskt

ÅLD nämner minister Fellman inte mindre än tio gånger i sin insändare. Nio av gångerna är det utan att ha någon koppling till något som ministern gett uttryck för varken i tal eller skrift.

I ett exempel, från en modeblogg i Nyan, talas om beväpnade poliser i Paris och sen undrar man om minister Fellman vill ha det så här.

Detta tankeexperiment upprepas som sagt nio gånger.

Det är skolboksexemplet på en halmgubbsdebatt. Man tar en åsikt den andra personen inte har, och debatterar mot den.

Detsamma gäller när man inför varje sida man nämner Aftonbladet, Die Welt osv skriver ”en rasistsida?”

Jag har inte sagt att det är de enda sidor ni tar era uppgifter från. Men om man ser på era facebookprofiler finns det bilder på de rasistiska Muhammedkarikatyrerna, länkar till Fria Tider och annat som sprider en distinkt rasistisk tanke.

Ett tredje exempel på tveksam debatteknik är att skriva i en fristående mening ” Det finns 700.000 barn utan skolgång i Syrien för tillfället.”

Igen, säkert stämmer det, men det är ju för att Syrien är ett land i krig som är totalt sönderbombat. När man är upptagen med att överleva blir skolgång en bisak. Det är också orsaken till att det aldrig funnits så många högutbildade människor på flykt som nu.

Sättet att ta olika uppgifter härifrån och därifrån och på något sätt antyda att de har ett samband är inget som ”ansvariga politiker” gör. Därför blir det här svaret så långt, för det går inte att svara kort på något som är så osammanhängande som era insändare.

I insändaren skriver ni också ” När det började skrivas om bränder på ”asylboenden” så skrevs det ofta att de inspirerats av SD. Senare visade det sig att de flesta hade börjat inomhus. Av tekniska orsaker eller sabotage av asylsökanden.”

Det är inte ”de flesta” som börjat inomhus. Polisundersökningarna har visat att en tredjedel av de bränder som uppkommit på bebodda flyktingboenden kan härledas till bränder inomhus. Tekniska eller andra orsaker.

Hur förklarar ÅLD alla de obebodda, påtänkta flyktingboenden som brunnit efter att SD-anhängare har publicerat adresser på dem. De kan ju inte ha startats av flyktingar som inte finns där ännu? Vi talar alltså om tiotals bränder i hus som ingen bor i.

ÅLD skriver också om 40 000 könsstympade kvinnor i Sverige. Det stämmer säkert att de finns, och det är vidrigt. Men att sen skriva ” Är det denna ”kultur”, som NF vill importera?” är ju vansinnigt. Som socialdemokrater och feminister tar vi ju avstånd från sådant.

Men det som ÅLD hela tiden missar är ju att de som flyr från dessa områden gör det ju för att komma bort ifrån allt sådant. De söker ett bättre och säkrare liv. En trygghet som ÅLD vill förneka dem genom att inte släppa in dem i det nordiska samhället.

I den senaste insändaren där ÅLD skriver ” Vi skrev att vi ”vet” angående mordet chefen på byggfirman.” så handlade ju inte mitt motargument om det.

För det skrev ni ju inte. Ni skrev ”vi vet” om några bilförsäkringar som tydligen gått upp pga av alla bilbränder. Och det är genomgående, när man påpekar en felaktighet så kommer svaret och handlar om något helt annat.

Detta och halmgubbe-taktiken mot minister Fellman gör att jag kallar er debatteknik tvivelaktig. Plus att det aldrig finns en röd tråd, annat än rasistiska tankar om att flyktingar inte är individer. ALLA som kommer från Irak är högriskmänniskor, ALLA från Syrien är högriskmänniskor, det är ju befängt.

En 12-åring, en 24-åring och en 58-åring ska alltså alla ha samma tankar, samma riskbeteende och samma högriskstatus.

Skit samma att det aldrig funnits så många högutbildade flyktingar som nu från Syrien, skit samma att de som flyr har en mängd olika religioner och bakgrunder.

Att de har familjer, bröder, systrar, är små, stora, homosexuella, fotbollsspelare, hårdrockare, rappare, politiskt intresserade, eller inte. Eller allt på en gång. Det spelar ingen roll i er världsbild.

Det är bara islamistiskt högriskfolk allihop.

Att era insändare inte refuseras är ju för att ni i insändare håller er nära det anständigas gräns, som när ni skriver ”I Finland har ”Son of Odin” startats för att ge befolkningen säkerhet och i Stockholm medborgargarden. Folk visar sin desperation genom att anlita och tillåta både tveksamma och olagliga organisationer.”

Det skriver ni i insändare. På facebook står det rakt ut ”Medborgarden är lösningen” under en artikel om ensamkommande flyktingbarn.

Inget tvivelaktigt, inget olagligt, däremot ”hatar ni clowner” för att Loldiers of Odin fick medborgarderna att se så löjliga ut som de är.

Så jag tänker inte be om ursäkt för att jag kallar er rasister, det är vad ni genom text och handlingar ger uttryck för.

Och om ni skulle sluta skriva om femtio olika saker i varje insändare så skulle det vara lättare att besvara dem.

Ps. När ni ändå håller på, kan ni säga åt er kompis Jack Sjölund att det faktiskt går att skriva ”invandring” utan att lägga prefixet ”mass” framför.

Igge Holmberg