DELA

Ålands Radios journalistik är och fortsätter vara trovärdig och opartisk

Redan före Ålands Handel utkom diskuterade Ålands Radio med Fredrik Rosenqvist om samarbetet kunde fortsätta och när tidningen kom ut har vi landat i att samarbetet måste avslutas.

Fredrik Rosenqvist har dessutom varit frilansjournalist för Ålands Radio och har den senaste tiden producerat i snitt två reportage per månad till oss, reportage vars innehåll och upplägg alltid har diskuterats och genomlyssnats noggrant av våra nyhetschefer.

Allt det här skulle Björn Nylund vetat om han från början gjort en ordentlig faktakoll före han skriver texter baserade på lösryckta uppgifter.

CAMILLA KARLSSON-HENDERSON
REDAKTIONSCHEF OCH ANSVARIG UTGIVARE

ÅLANDS RADIO OCH TV

SVAR PÅ INSÄNDARE:
Fint att Camilla Karlsson-Henderson kommit till den insikten.

Frågan är i så fall när samarbetet ska avslutas? Det har gått över en vecka sedan Ålands Handel kom ut, men Fredrik Rosenqvist är uppenbarligen ännu aktiv reporter på Ålands Radio. Under torsdagskvällen publicerades ett dagsfärskt inslag om Ålandsbanken. Han finns även kvar som medarbetare på radions hemsida.

BJÖRN NYLUND
NYA ÅLAND

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp