DELA

Åland har överlägset flest sköterskor per capita i Norden

Tehyiter varför bara jämföra er med sådana som har högre lön? Varför inte jämföra er med sådana grupper som jobbar under ungefär liknande förhållanden som er, som poliser t.ex.som har lägre lön, och är i huvudsak mansdominerat, eftersom det tycks ha blivit en kvinnosaksfråga!
Sen ser man i insändare efter insändare och även på f.b.att ni är trötta, utarbetade och stressade på jobbet, så man får den uppfattningen att ni är för lite personal.
Men döm om min förvåning när jag tittade på lite statistik. Åland har överlägset flest sköterskor per capita i Norden.
Ål.19st/1000 pers.Isl.15/1000 Sve.11/1000 Fin.10/1000 Så finska sköterskona har nästan dubbelt fler patienter att ta hand om, till en lägre lön, inget Ålandstillägg och ledig självstyrelsedag. Hur orkar dom?

Sen lägger ni allt ansvar för konflikten på landskapet, men man är väl 2 parter i en konflikt.
Sen är det väl allas vår skyldighet att att ta vårt samhällsansvar och utföra nödarbete. Man kan inte riskera människors liv och hälsa, bara för att få lite mer i plånboken. Tehy får 60e. om dagen i strejkbidrag det blir ungefär 1300 i mån. Det kallar dom en struntsumma, det är vad många av vi pensionärer får i månaden, vi som skall vara med och betala era löneförhöjningar!
Tyvärr måste jag skriva anonymt, för jag börjar bli gammal,och kan hamna på sjukhus när som helst, och blir jag igenkänd vet man inte hur det går med vården.
Pensionär med en ”struntsumma” i pension.