DELA

ÅHS borde ta bra betalt

I tisdagens tidning finns en artikel om att ÅHS röntgenläkare gör privata röntgenundersökningar på ÅHS utrustning och med hjälp av ÅHS personal. Det framgår inte om detta görs på ordinarie arbetstid eller ej. Några siffror presenteras inte heller. Det vore väldigt intressant att se hur detta avtal mellan ÅHS och EK-Med ser ut.

Rimligen borde ÅHS ta bra betalt av röntgenläkaren för att hyra ut den dyraste utrustning som finns i huset och dessutom specialutbildade sjuksköterskor som gör alla undersökningar.

Med tanke på att ÅHS ska spara en hel del och lägga ner 1/3 del av medicinavdelningen så vore det intressant att se siffror på hur många röntgen undersökningar det rör sig om, vad patienterna betalar till röntgenläkaren och vad röntgenläkaren betalar till ÅHS per undersökning.

Det vore också intressant att veta om dessa undersökningar görs på ordinarie arbetstid…

Nyfiken

Svar: I artikeln står det ”Den privata mottagningen får inte skötas under arbetstid för ÅHS och Eriksson och får heller inte lön av ÅHS under tiden han driver EK-Med.” Den skilda prislistan som nämns i artikeln är lång och den kan vi tyvärr inte publicera, men ersättningen som ÅHS erhåller av Eriksson varierar beroende på vad det är för typ av arbete han utför. Denna ersättning är en andel av patientpriset på arbetet. I grafiken har vi plockat ut några exempel. Enligt avtalet mellan EK-Med och ÅHS är det EK-Med som ansvarar för remisserna från privata rådgivare och fakturerar patienterna, vilket också framkommer i artikeln. Red.