DELA
Foto: Erkki Santamala<07_Bildrubrik>ÄLSKAR HIMMEL OCH HAV Sahar Arjoon älskar sin nyvunna frihet och himmel och havet på Åland. Här slipper hon slöjan som hon burit i över 20 år. Här är hon också fri att kavla upp ärmarna, om hon vill, det fick hon inte i hemlandet.

Sahar i full frihet får kavla upp ärmarna

Med slingor i håret och ett vackert halsband i olika milda färger berättar Sahar Arjoon om sitt liv – så här långt – hon firar sin 40-årsdag med många vänner i den lugna idyllen i den lilla trädgårdsstaden med himmel, hav och frisk luft överallt.

Sahar Arjoon har tillbringat sin barndom och ungdom i Teheran, med 15 miljoner invånare. Hon har dessutom bott i många år i krigets Kurdistan.

Nu lever hon sedan tre år tillbaka med sina barn i Mariehamn.

– Jag inte tänka negativa tankar, säger hon. Jag är trött på problemen nu. Jag vill se framåt och vara positiv.

Sahar uppskattar att det i dag finns över hundra personer från Iran på Åland.I Medis regi har hon redan kunna hålla en populär kurs i persisk dans och i vår drar hon igång ytterligare en danskurs.

Den som vill se Sahar dansa kan söka på Youtube på hennes namn. Där finns en film med henne där hon demonstrerar klassisk persisk dans och modern persisk dans i en inspelning gjord av Ålands radio/tv.

Intervjun finns i Nya Åland den 16 februari.