DELA

”Vi är här för att länspumpen gick sönder”

Dagens turist träffar vi i sjökvarteret där Ålands sjödagar håller på. Anu Frantti kommer från Helsingfors och det här är hennes första gång på Åland. Hon är här med sitt kompisgäng på sommarresa.

Vad tycker du om Åland?

– Helhetsbilden är riktigt bra, fint och många mysiga små hamnar. Jag är här med ett kompisgäng och deras båt. Själv kom jag hit med färjan och hoppade sedan på deras båt. Vi har varit i Kastelholm där var det väldigt vackert. Vi var påväg till Rödhamn men länspumpen gick sönder därför är vi här.

Vad tycker du om Mariehamn?

– Det är en väldigt skön stämning här. Vi besökte Pommern, väldigt fin och intressant historia. Nu är vi här på sjödagarna innan vi åker vidare till Rödhamn.

Är länspumpen reparerad nu?

– Ja det är den, vi kan åka vidare till Rödhamn.

Finns det något speciellt ni tänker besöka ännu?

– Nej vi tar det lite som det kommer.

Om man besöker Helsingfors på sommaren, vad ska man göra då?

– Sommar i Helsingfors är fint. Kan man så lönar det sig absolut att ta sig ut i skärgården. Naturen är vacker och där finns många restauranger att besöka. Inne i Helsingfors finns det massor av evenemang, men exakt vad som lönar att besöka vet jag inte jag har flyttat till Helsingfors jag kommer egentligen från Lappland.

Om man åker till Lappland på sommaren vad ska man göra där?

– Naturen talar för sig själv väldigt mycket, det är väldigt vackert och man kan till exempel vandra. Det är också fint att åka dit på hösten på ruskavandring.