DELA
Foto: Prao/Sofi Röjlar

En röd tråd genom livet

Ett liv fullt med sång, text och manusförfattande. Isabella Grüssner-Sarling har haft kultur med sig genom hela livet, från barnsben och vidare in i vuxenlivet.

– Text är så viktigt för mig, säger Isabella. Det lyser om henne när hon berättar om sitt liv och det är inte bara på grund av solen.

I ett rött hus i Finström spenderar Isabella Grüssner-Sarling mycket tid. Där växte hon upp och där bor hon nu, det blir sammanlagt 29 år.

– Jag trivs väldigt bra. Men det var svårt att ändra i huset för att göra det till vårt, det tog ett tag innan man kunde tänka om.

Köksgolvet som Isabella gick på som treåring är kvar än idag. Men köksinredningen har renoverats vilket har underlättat Isabellas nya intresse för mat. Isabella har muskeldystrofi som försvagar musklerna, sjukdomen gjorde det svårt för henne att klara sig själv i köket innan renoveringen.

Nu är köket strukturerat så att hon inte behöver lyfta något tung eller långt. Det gör att hon klarar sig själv i köket och kan nu i större utsträckning lära sig laga flera nya rätter.

– Jag vill ha in mer vegetarisk mat i mitt och familjens liv.

I huset bor också Isabellas man Dan och deras 18-åriga dotter Felicia. Men i familjen ingår även den gemensamma dottern Olivia och sonen Leo och Dans son Simon.

– Jag trivs jättebra hemma. Är otroligt glad över att jag kan jobba mycket hemifrån.

Nu ska Isabella fylla 50 och träffas i Pratstunden i dagens Nya Åland!